Een greep uit de verschillende reacties:


T.V., 31 jaar, ondernemer, Grobbendonk:
“Beste vrienden,

Er is een voorstel gedaan om een fantastisch nieuw project op poten te zetten in het centrum van mijn geboortedorp Bouwel.

Een weldoordacht project met een duidelijke visie over de integratie van maatschappelijk relevante woningen in een dorpskern die het huidige karakter niet aantasten, integendeel!

Een mooi voorbeeld over hoe een groot maatschappelijk probleem "ouderenzorg en/of starterswoningen voor jonge gezinnen en de betaalbaarheid hiervan" in de nabije toekomst op een positieve manier mee kan worden gedragen door grote en kleine privé-initiatieven zoals dit.

Wat nog een extra dimensie geeft en wat quasi uniek is in de sector is het open karakter van dit project en dat iedereen zijn/ haar mening kan geven op de website om af te toetsen of er voldoende draagkracht is voor zulke initiatieven, al ben ik ervan overtuigd dat dit zeker het geval zal zijn.

www.huize-eikendreef.be

Het zou leuk zijn moest iedereen deze link eens aanklikken en het project bekijken en je commentaar even geven over wat je van het project vindt.
Nog fijner zou zijn dat iedereen deze mail ook nog eens doorstuurde naar zijn/ haar vrienden ;-)

Enfin, ik hoop alleszins dat het project mag doorgaan en dat de mensen van Bouwel/ Grobbendonk hiermee een extra kans krijgen om in hun eigen dorp te blijven om van hun oude dag te genieten in de schaduw van de kerktoren...

BTW: Ik ben niet echt een spammer en voor alle duidelijkheid, ik heb hier persoonlijk niets aan maar een mooi initiatief in het schoonste dorp van de Kempen mag wel eens in de bloemetjes gezet worden :-)

Groetjes
T.”

B.D. , 68 jaar, gepensioneerde, Zandhoven
“Toekomst gericht zou dat wel eens de trend kunnen worden...en het ene project gaat het andere aanwakkeren. Het “idee” is “nieuw” en daar gaan, mijn inziens, zeer veel liefhebbers
op afkomen...”

M.V., 29 jaar, bediende, Grobbendonk
“En geen slaapkamers voor de kleinkinderen? Ocharme die kinnekes!”

G.S., 56 jaar, rusthuis-manager, Nijlen
“Mooi project en ambitieus plan.
Mochten we met iets van dienst kunnen zijn dan vernemen we het graag.”

C.V., 57 jaar, ambtenaar, Grobbendonk
“Ziet er mij een interessant project uit. Misschien hebben we zelfs interesse… “

F.V., 58 jaar, manager, Herenthout

“Goede middag vrienden,
Graag jullie aandacht voor dit innoverend iniatief in jullie eigen dorp! Een andere manier om naar wonen en vergrijzing te kijken. Knap !”

M.W., 46 jaar, bediende, Grobbendonk
“Vanaf wanneer kan ik mij (of liever ons maar ik weet niet of mijn echgenoot lang gaat leven -) inschrijven voor zo een seniorenwoning ?

PS Het ziet er prachtig uit, ben jaloers...”

C.V., 54 jaar, zelfstandige, Grobbendonk
“Graag hadden wij al een optie genomen op één van uw te bouwen woningen.
Ik beloof een aantal taken op mij te nemen en de woning als een goed huisvader te onderhouden.
Mijn vrouw en ik zijn brave ;-) mensen die ons best zullen doen om ons te integreren in de leefgemeenschap. Als het moet, zal ik ook trouw zweren aan de koning (wat ik trouwens elke dag al doe) om toch maar een plaatsje te bemachtigen. Wij hopen dan ook op een voorstel van uwentwege om zo snel mogelijk de nodige documenten te kunnen opstellen.”

K.V., 81 jaar, ere-sanator, Heist-op-den-Berg

“Is mijn inziens een schitterend project. Het doet mij terugdenken aan mijn actieve loopbaan in de gemeente politiek; jaren 1970. Heb toen meermaals Oostenrijk bezocht om ideetjes op te doen. Daar was toen reeds de bekommernis om senioren niet af te zonderen. Niet alleen werden jonge en oudere gezinnen gemengd maar bovendien was er een afdeling jeugdbibliotheek. Kinderen kwamen bijna dagelijks met senioren in contact. Leerden elkaar kennen; meer zelfs er ontstond vaak een vriendschappelijke band. Kinderen deden vaak boodschappen voor de senioren. Hopelijk lukt dit hier ook.”

P.W., 46 jaar, ondernemer, Bonheiden

“Een mooi initiatief waar zeker geïnteresseerden zullen voor zijn.
Naar doelgroep toe stel ik mij op termijn wel vraagtekens, vooral omdat je de nadruk legt op ouderen.
Een badkamer onder een schuin dak, met de toilet geplaatst tegen de 1 meter lijn lijkt mij voor een ouderling (strammere gewrichten, enz) niet echt comfortabel. Ook de inplanting van de douches zou ik wijzigen naar een inloopdouche.
Als het de bedoeling is dat bewoners er zo lang mogelijk kunnen blijven, dan zou ik zeker een badkamer en slaapkamer op de gelijkvloers voorzien, je verwijst immers in de info zelf naar rolstoelgebruikers
Anderzijds lijkt het mij een fantastisch concept naar zelfstandig/begeleid wonen voor minder validen (type Rozemarijn te Keerbergen). Het zou mij zelfs niet verbazen mocht Rozemarijn interesse hebben om het te huren en of te kopen.”

Antwoord:

Bedankt voor de suggesties.

Wat het toilet betreft: dit is uitgetest in de praktijk en werkt feilloos. Douches zullen idd. inloop zijn. De badkamer zal worden opgevat zoals in de meeste nieuwe rusthuizen tegenwoordig waarbij de hele kamer de kuip vormt.
Footprint diende zo klein mogelijk te worden gehouden, vandaar keuze voor verdiep. De trappen worden voorzien van een pré-uitrusting voor een traplift en zijn zodanig ontworpen dat dit mogelijk is.

A.V., 26 jaar, arbeider, Antwerpen

“Knap project.Een goed idee om zowel voor jong & oud kansen te bieden die met de toekomst minder evident zullen worden. Zeker voor de kleinere verdieners. En een mooi alternatief voor het wegstoppen van mensen in rusthuizen.Veel succes ermee en hopelijk kunnen jullie dit (snel) realiseren!”

A.J., 45 jaar, Mechelen

“Beste heer en mevrouw Verhaert – Anthonis,
Vooreerst wil ik jullie een dikke proficiat toewensen met jullie prachtig initiatief.
N.a.v. een mail van een zakenvriend ben ik naar jullie uitgebreide gedocumenteerde website gaan kijken.
Ikzelf ben reeds een 5 tal jaren info bij elkaar aan het zoeken om een antwoord te bieden aan dezelfde doelgroep dat jullie voor ogen hebben.
Al mijn professionele stappen dat ik zet zijn toegespitst op dat ene doel, aanpasbare woningen op de markt brengen.
Deze woningen zullen doordacht gebouwd of verbouwd worden, rekeninghoudende met eventueel rolstoelgebruik en verandering van woonbehoefte.
Er wordt vaak gedacht dat deze woningen enkel voor de oudere mensen interessant zijn, niets is minder waar.
Wat goed is voor oudere mensen, is eveneens goed voor jonge gezinnen met kleine kinderen.
Deze woningen zijn dus voor iedereen goed om in te wonen.
Als renovatiecoördinator en leverancier van prefab houtskeletbouw woningen, probeer ik mijn klanten bewust te maken van het belang van toekomst gericht denken.”

J.B., 60 jaar, gepensioneerde, Bouwel

“Wat gaat er met de 2 mooie bomen gebeuren, een noten- en een kastanjeboom.
Deze zie ik niet op de plannetjes staan, ik zou het betreuren dat deze verdwijnen.
Volgens mij kunnen ze perfect blijven staan.”

Antwoord (door architect)

“De twee bomen blijven wel degelijk staan. Ik weet niet naar welk plan u verwijst om te stellen dat ze niet meer op plan staan. Op het plan van de bouwaanvraag zijn ze in elk geval blijven staan zelfs al was dat niet ideaal voor de parking van de twee zorgwoningen”


W.V., 55 jaar, zelfstandige, Grobbendonk

“Dit vind ik een mooi initiatief. Je moet in de toekomst durven kijken en hiervoor een noodzakelijke oplossing kunnen aanbieden. Hopelijk wordt dit het eerste in een langere rij projecten.”